Frågor & Svar

Hur gör jag för att boka en resa?

Du ringer till vår bokningstelefon, 0705-46 04 11. Vill du komma i kontakt med någon av guiderna direkt kan du maila, se e-postadressera till höger!


Kanske har du redan bestämt dig för vilken resa du vill boka för din grupp. Då är det bara att boka in datumet när du ringer! Är du osäker hjälper vi till att välja bland besöksmål och turer.


Sedan behöver du inte göra mer än att återkomma senast en vecka före avresan och tala om hur många ni blir och om någon behöver specialkost. Vi sköter alla bokningar på respektive besöksmål!Det måste väl bli billigare om jag bokar allt själv?

Det blir faktiskt inte det. Vi har specialavtal på besöksmålen vilket gör att det blir några kronor billigare per resenär jämfört med om du bokar själv. Å andra sidan måste du i och för sig betala för guiden - men det brukar i slutändan inte bli många kronor per gäst när vi sköter bokningarna! En vanlig tidsåtgång är fem timmar. Då kostar guidearvodet 2500 kronor inkl. moms. Men är ni 50 i bussen och vi på varje besöksmål sparat in en tia eller en tjuga per person så har guiden i flera fall faktiskt varit i princip "gratis" eller i sämsta fall bara kostat några hundralappar för hela bussgruppen!Kan jag hoppa på en bussresa utan att ingå i en grupp?

Tyvärr bygger vårt system på att du bokar in en grupp och ordnar en buss. Ytterst sällan finns tillfälle att boka in sig ensam eller ihop med några vänner eller familjemedlemmar på en redan ordnad resa.


Det händer dock att exempelvis turistbyrån anordnar en sådan resa. Information om sådana resor hittar du här på hemsidan. Just nu är dock ingen sådan resa planerad.Vi har några i gruppen som är rullstolsburna. Funkar det?

På de allra flesta av besöksmålen går det alldeles utmärkt att komma med rullstol! Vet ni att ni har rullstolsburna gäster i gruppen är vi dock tacksamma om ni meddelar det i förväg så ordnar vi det så bra som möjligt. Men på flertalet ställen finns fina lösningar för rullstolar.Vad blir det för mat? En del är allergiska!

Det finns lite olika alternativ på lunch och matställen och vad ni ska äta framgår på bokningsbekräftelsen. Det går alldeles utmärkt att ordna vegetariskt alternativ, laktosfritt, glutenfritt, diabetikerkost etc men glöm inte att meddela det när du lämnar besked om antalet resenärer - senast en vecka innan resan ska genomföras.Vad är det för dräkt ni bär när ni guidar?

Vi får ofta beröm för våra fina randiga klänningar. Men den som tror att det är en gammal häradsdräkt blir besviken!


Det var helt enkelt så att eftersom Limmareds glasbruk grundades på 1700-talet och Mossebo stom och kyrka byggdes då så rör vi oss väldigt mycket i 1700-talsmiljöer och berättelser från den tiden. Så vi tyckte att det var tråkigt att guida i den mer vanliga moderna guidedräkten med kavaj och byxor. Istället lät vi vår skickliga sömmerska rita och sy upp dessa klänningar.Kontakta oss

För bokning och mer information:


Ring 0705-46 04 11


E-post: bokning@kindsguide.se


Guider

Anna Theander

anna(a)kindsguide.se


Gun Ohlsson

gun(a)kindsguide.se


Jessicka Olausson

jessicka(a)kindsguide.se


Åsa Engqvist Andersson

asa(a)kindsguide.se


Lena Tjäder

lena(a)kindsguide.se


Tina Hjorth Svensson

tina(a)kindsguide.se