Motorminnen i glasbygd

Motorminnen i glasbygd

NYHET!

2014 öppnade motormuseet strax utanför Svenljunga - och nu har vi självklart glädjen att presentera detta unika museum i en alldeles ny tur som vi kombinerar med glas från fyra århundraden och sopplunch i Uddebo!!Bynanders motormuseum

Vi börjar dagen med förmiddagsfika på gården som blev motormuseum och öppnade 2014. Här presenteras en unik samling motorfordon, varav merparten kommer från Göran ”Gekås” Karlssons samling, däribland ”Ingos” Excalibur.

Uddebo bygdegård

Vi reser vidare och får ta del av bruks- och textilhistoria när vi färdas genom Strömsfors och Uddebo.Vi stannar till vid Uddebo bygdegård som ursprungligen byggdes som fabrikörsbostad till Fritz Claesson. År 1946 öppnades byggnaden som "fritidsgård" för de anställda vid företaget Eiser. Här äter vi en härlig sopplunch och får en guidning i museet.

Glasets hus

Dagen avslutas på Glasets hus i Limmared där vi får bekanta oss med en glassamling från fyra århundraden, från Sveriges äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. Självklart besöker vi också glasblåsarna i hyttan!

330 kronor/person

Priset är beräknat på 40 personer i gruppen och inkluderar entréavgifter, fika, lunch med dricka, kaffe och kaka samt guidearvode. Kostnaden för buss tillkommer, liksom bokningsavgiften på 150 kronor/grupp. Priserna är inklusive moms.

Kontakta oss

För bokning och mer information:


Ring 0705-46 04 11


E-post: bokning@kindsguide.se


Guider

Anna Theander

anna(a)kindsguide.se


Gun Ohlsson

gun(a)kindsguide.se


Jessicka Olausson

jessicka(a)kindsguide.se


Åsa Engqvist Andersson

asa(a)kindsguide.se


Lena Tjäder

lena(a)kindsguide.se


Tina Hjorth Svensson

tina(a)kindsguide.se