Nostalgitrippen

Nostalgitrippen

"Kommer du ihåg?" "En sån där hade ju mamma!" "Det här ser ut som mitt gamla flickrum därhemma på 60-talet". Det är vanliga kommentarer på den här resan. Vi reser genom historia med inslag av både 1700-tal och 50-60-tal. På denna tur har vi ingen fast mötesplats där guiden kliver på - istället kommer ni överens om det vid bokningen, beroende på vilket håll bussgruppen kommer ifrån!Tokabo

Vi börjar dagen med ett besök i Tokabo, där vi får höra historien om bildhuggaren Johannes Andersson och hans ättlingar - flera generationer träsnidare.


Mjöbäckssnidarna blev med tiden välkända i kyrkosammanhang och i Västergötland och Halland finns mängder av predikstolar och altaruppsatser härifrån.


Efter den fascinerande historien får vi på egen hand upptäcka den vackra miljön och byggnaderna. Missa inte 50- och 60-talsrummet på övervåningen i huvudbyggnaden.


Här serveras vi också kaffe och våffla. Välj den kaffekopp du tycker bäst om!Shopping

Vad gör en lyckad busstur? Jo, de tre K:na, brukar vi säga. Köpa, kissa, kaffe! Kan man uppfylla de behoven är det mesta i hamn!


Så på vår väg vidare stannar vi till i en av två speciella butiker. Välj mellan:


Överlidaljus säljer handgjorda stearinljus, tillverkade på plats. Har vi tur får vi kanske se hur det går till. Här kan man köpa allt från konfirmandminnesljus och landskapsblommeljus till ljus med både Allsvenskans och Elitseriens olika lagemblem!


Blomqvist/Nordiska är ett paradis för den handarbetsintresserade. Här finns garn och textil och även en vävutställning.


Överlida industri- och hantverksmuseum

Här hittar de flesta besökare nostalgi och gamla minnen. I den här gamla industrilokalen finns personberättelser och företagshistoria men också ett gammalt postkontor, ett tryckeri, en diversehandel och en skolsal. Bland mycket annat!

Påarps gård

Vi färdas genom Kinds underbara natur och skogsmiljöer till Påarp utanför Håcksvik. Här driver Anders och Pernilla fortfarande gården vidare men på ett helt annat sätt än tidigare generationer.


Vi äter en välsmakande lunch men får också veta mer om gården, verksamheten, lite spännande berättelser och om det alldeles nybyggda hotellet intill restaurangen.

Klockaregården och Håcksviks kyrka

Vi reser vidare till Håcksvik där vi får veta mer om kyrkans spännande historia och titta på Sven Erlandssons unika bonadsmålningar som täcker ett helt rum i den gamla Klockaregården.

380 kronor/person

Priset är beräknat på 40 personer i gruppen och inkluderar entréavgifter, våffelfika, lunch med dricka, kaffe och kaka samt guidearvode. Kostnaden för buss tillkommer, liksom bokningsavgiften på 150 kronor/grupp. Priserna är inklusive moms. Tidsåtgång ca 7 timmar.

Kontakta oss

Guider

För bokning och mer information:


Ring 0705-46 04 11


E-post: bokning@kindsguide.se


Anna Theander

anna(a)kindsguide.se


Gun Ohlsson

gun(a)kindsguide.se


Jessicka Olausson

jessicka(a)kindsguide.se


Åsa Engqvist Andersson

asa(a)kindsguide.se


Lena Tjäder

lena(a)kindsguide.se


Tina Hjorth Svensson

tina(a)kindsguide.se